A.Linckx & Fils

De acrylverven met caseïne van PAON-LIN

Arthur Linckx, een echte ondernemer en onderzoeker, richtte in 1934 het familiebedrijf op dat zijn naam draagt. Hij zette de productie van verf op basis van caseïne voort en slaagde erin de verf een uitzonderlijke matheid te geven.

Arthur Linckx droeg zijn knowhow op het vlak van de vervaardiging van verf op basis van caseïne over aan zijn zoon André, die het bedrijf in 1947 overnam.

Vandaag worden de Etablissements Linckx beheerd door André Linckx en zijn zoon, Jean-Claude.

old
Een werkdag in de ateliers van Linckx, anno 1948

Het Huis Linckx werd in de jaren 30 opgericht door Arthur Linckx, die pas afgestudeerd was aan de "Ecole des Bois et Marbres" in Parijs. Omdat hij niet tevreden was over de bestaande olieverven die in die tijd op de markt waren, ging deze "duizendpoot" op zoek naar een natuurlijker en zachter materiaal.

Met bescheiden middelen begon hij een mengeling te produceren op basis van caseïne en pigmenten. Deze poedervormige verf die verpakt werd in zakken, werd "tempera" of waterverf genoemd, omdat ze zo wateroplosbaar was. De matte textuur van dit type van verf, die doet denken aan het krijtachtige uitzicht van kalk, en het assortiment redelijk onconventionele kleuren dat Arthur Linckx ontwikkelde, werden enorm op prijs gesteld door een publiek van professionele kunstenaars.


Zij garanderen u een uitstekende dienst en optimale levertijden.

We blijven onze PAON-LIN-kleuren leveren met dezelfde technische en esthetische kenmerken die al meer dan tachtig jaar hun reputatie hebben bewezen.

Een nieuw team staat tot uw dienst met Stéphane Linckx Quality Manager, Morthada Technische Manager, Damien Productie Assistent, Isabelle Administratieve en Commerciële verantwoordelijke en Jean-Francois Chemisch Ingenieur.